OMRÅDE

Strax utanför Ramshyttan, mindre än tre mil norr om Örebro, har vi hittat vårt nya område. Det gamla har vi haft i baktankarna, men nu har vi funnit ett bättre som vi är nöjda med.

Det är lagom stort, lagom vackert och har ett rikt djurliv. En väg slingrar sig i skogen och når den plats som vi kallar Askevall. En lagom stor öppen plan med gräsväxt och i mitten en stor lönn som breder ut sin krona över de blivande hustaken. Bara några tiotal meter bort hör man en strid bäck porla förbi och runt byplatsen höjer sig två höga toppar åt två håll och det tredje är en mysig mosse.

Skogen är fin och varierad, men framförall kuperad och sjuder av fågelkvitter och sång. Det finns fina platser runt omkring gräsplätten för hus som ligger lite avsides i byn och mittemot, på andra sidan vägen, gör sig det hela perfekt för ett dåtidens värdshus.

Bäcken erbjuder såväl vatten till dryck och hygien, den kommer att förse badhuset med vatten och förmodligen kan vi även se till så man kan bada i bäcken som sådan. Enligt kontraktet kommer vi även efter godkännande på plats kunna fälla några träd och röja ungskog, och även köra upp en bit mark med jordfräs och göra en liten odlingsmark.

Foton finns här!