Djupt inne i en mörk skog, vid en klar och djup tjärn, ligger en enslig liten stuga. Hit har en grupp scouter sökt sig för att ha ett första läger tillsammans. Alla är glada och njuter av den vackra naturen. Klingande skratt ljuder från de badande ungdomarna. Fiskarna gör ringar på sjöns vattenyta och ifrån trädens kronor hörs fåglars kvitter.
    Men med kvällens mörker sänker sig en tryckande oro. Illusionen spricker. En onaturlig skräck kommer krypande upp längs ryggraden för att sakta men säkert borra in sina isande kalla fingrar i nacken på oskyldiga människor...
    Hämndens tid är kommen...

Lajvet


En ny scoutkår för äldre ungdomar skall startas på Österkåren i Örebro. För att lära känna varandra lite bättre kommer de tillsammans åka på ett läger till en enslig, liten stuga i närheten av Askersund. Lajvet kommer att utspelas under lägret. Detta möjliggör att all information, efter det att rollerna är tillsatta, kan ske in-lajv, både telefonsamtal med arrangörerna och följande utskick. Innan lajvet kommer även ett obligatoriskt uppropsmöte att hållas, in-lajv. Själva lajvet börjar i bilen på väg till lägret. Väl framme vid området kommer lajvet att vara i full gång, för att sluta på söndag morgon.

Favorit i repris


I augusti -98 arrangerades Hålahultaren första gången. Efter många nöjda deltagares påtryckningar har vi nu valt att köra lajvet en gång till, en ny uppsättning med samma roller och scenario, men med nya deltagare! Vissa förbättringar och påbyggnader kommer läggas till i reprisen. Det är inte ofta man som deltagare får chansen att åka på samma lajv två gånger, och inte heller som arrangör att kunna gå tillbaka och förbättra och förfina ett lajv, så passa på om du missade det första gången!

Här kan du läsa vad de andra deltagarna tyckte efter Hålahultaren.

Roller och anmälan


Alla deltagare på lajvet kommer att vara scouter och de flesta roller finns redan skrivna. Det du behöver göra för att få en roll är att kontakta arrangörerna och skicka in en personbeskrivning innehållande ålder, kön, lajvmeriter, kontaktmedel och en beskrivning av vad du vill få ut av lajvet samt en rollbeskrivning som berättar ungefär vilken sorts roll du tänkt dig, före den 1/1-99. Vi kommer utifrån den fakta vi får tillsätta alla roller och ge er den information om rollen som är behövligt. Utifrån det erhållna materialet får ni tolka rollen fritt.

Obs! Många har redan intresseanmält sig så man bör brådska sig om man vill få en plats!

Hela kalaset kommer att kosta 100 kr. I denna smärre summa pengar kommer boende, mat och dryck för kvällen den 17/4 och morgonen efter att ingå. Pengarna kan skickas in på postgironummer 695 696 - 5 med mottagare "den glade munken."

Världen


Världen som lajvet kommer att utspelas i är exakt densamma som vi lever i just nu! Tid och plats densamma in-lajv. För att förhindra onaturliga situationer och tilltrasslade situationer bör man undvika allt prat rörande sig själv eller vänner i 'den riktiga världen'. Att prata politik, TV-spel och till och med lajv går dock alldeles utmärkt.

Regler


Eftersom varken beväpnade strider eller magi brukar förekomma på scoutläger (vad vi vet!) så finns det inte heller några regler vad gäller detta. Det är helt enkelt Sveriges lagar som gäller, med tillägget att off-lajv och dåligt rollspel är förbjudet.

Nödvändigt off


Tyvärr tvingas vi ha ett off-hus på området varifrån arrangörerna övervakar, styr och bistår lajvet. Om någon deltagare inte skulle klara av rädslan är denne välkommen hit. Blir det många har lajvet med andra ord varit lyckat!

Arrangörerna


Arrangemanget arrangerades från början av Oskar Åslund och Johan Johansson efter en grundidé som Oskar länge gått och funderat på. På reprisen har Oskars arrangörsbörda istället lagts på Claes Enwall, då Oskar har fullt upp med Lyktsken. Arrangemanget sker inom Livesällskapet Galadrim. Har du frågor? Vill du anmäla intresse? Vill du något helt irrelevant? Ring, skriv eller maila:

Johan Johansson
019-310352
[email protected]
Claes Enwall
019-294594
[email protected]
Livesällskapet Galadrim
Johan Johansson
Venavägen 2
703 65 Örebro

<< tillbaka