FRÅGOR & SVAR

F: Vad är maxgränsen på deltagare?
S: Absoluta maxgränsen är satt till 400 deltagare. Detta av flera anledningar; dels områdets storlek men även att vi inte skulle kunna ägna tillräckligt mycket tid åt deltagarna om vi tog emot fler.

F: Hur intresseanmäler man sig?
S: Skicka ett mail till [email protected] med namn, adress, ålder och eventuellt rollförslag.

F: När kommer första utskicket?
S: Utskick I är färdigställt och skickas till alla som intresseanmäler sig.

F: Hur länge håller Lyksken på?
S: Fem dygn + två obligatoriska förberedelsedagar.

F: Får vi ta med djur på Lyktsken?
S: Flera hästar kommer finnas på lajvet. Troligen kommer även höns, grisar och får finnas i byn. Vill du ha med dig djur på Lyktsken, är det viktigt att du hör av dig till arrangörerna först.

F: Har ni något område för Lyktsken?
S: Ja. Vi har kontrakt på ett område, och ett annat i reserv.

F: Finns det dricksvatten på området?
S: Det finns en mycket fin bäck med dricksvatten. Bäcken kommer kompletteras med en eller flera vattentankar strax utanför området.

F: Var ligger Ert område?
S: I Kilsbergen, strax utanför Ramshyttan, mindre än tre mil norr om Örebro ligger vårt område.

F: Vad kostar Lyktsken?
S: Anmälningsavgiften är nu ändrad till 680 kr. I avgiften ingår mat (råvaror) i fem dagar. Det går fortfarande att anmäla sig!

F: Ingår mat i anmälningsavgiften?
S: Ja, råvaror för fem dagar ingår. Mat under de två obligatoriska förberedelsedagarna ingår dock inte!

F: Finns det någon åldersgräns?
S: Åldersgränsen är 16 år. Undantag från denna åldersgräns kan göras i speciella fall. För vapenbärande roller är åldersgränsen stenhårt 18 år.

F: Hur höga utrustningskrav har ni?
S: Högst i Sverige i genren medeltid/fantasy. Skor med gummisulor är förbjudna. Glasögon skall vara av tidsenlig modell, alternativt kan linser användas. Bommulstyger undanbedes. Alla läger och bostäder skall vara rakt igenom fria från otidsenligheter.

F: Hur skall vi bo under Lyktsken?
S: Alla bofasta roller skall bo i hus eller motsvarande. Tillresta roller skall bo inkvarterade hos vänner eller fränder, i ladan eller i tidsenliga tält, paviljonger, eller motsvarande. Alla typer av moderna tält är förbjudna (inkl. militärtält). Vi kommer ordna hus till ett par grupper (som får betala extra) medan resterande grupper måste ha egna medhavda portabla hus.

F: Vad kan man spela på Lyktsken?
S: Lyktsken prioriterar byroller, men även andra externa grupper kommer finnas. Har ni en speciell idé på en extern grupp så hör med oss. För övrigt är det alltså byroller som gäller. Mer information om tillgängliga roller finns i första utskicket. Under brännpunkt annonserar vi om det finns speciella roller vi söker.

F: Kan jag få veta mer om Er kampanjvärld?
S: Kampanjvärlden i sin helhet presenteras i de utskick man får när man anmäler sig. Samma texter finns att läsa här på hemsidan.

F: Finns alver, orcher, dvärgar eller andra omänskliga raser på Lyktsken?
S: Nej.

F: Vi är en kampanjgrupp som åker runt till olika lajv. Får vi spela den gruppen?
S: Nej, alla roller skall vara Arkender med en Arkendisk bakgrund.

F: Får jag spela högländare/kelt/ninja/barbar?
S: Nej, dessa inslag finns inte i den delen av kampanjvärlden som Lyktsken utspelar sig i.

F: Måste man spela samma roll som på föregångaren Sirions Vagga?
S: Vi hoppas att så många som möjligt av Ekebäckborna återkommer på Lyktsken. Kringresande och förbipasserande på Sirions Vagga behöver dock inte nödvändigtvis återvända som samma roll. Vill du absolut spela en annan roll än på Sirions Vagga går det naturligtvis bra.

F: Vilken tidsperiod motsvarar Lyktskens värld?
S: Lyktsken utspelar sig i en helt fiktiv värld, med europeiskt 1100-1200 tal som förebild. Det är speciellt dräktkulturen och den tekniska nivån som speglar den angivna tidsperioden, medan mycket i världen är något av en specifik blandning.