BRÄNNPUNKT

00.01.26
Kära Lyktskensdeltagare!

Det har nu gått 6 månader sedan Lyktsken slutade och vi har alla börjat tänka på annat. Tyvärr är det dock så att vi arrangörer har en del arbete kvar fortfarande (Pust & stön). Vi kan meddela att arrangemanget genomfördes utan några allvarligare komplikationer. Ekonomin har gått ihop tämligen smärtfritt, men vi har tyvärr inte råd med någon ersättning till oss arrangörer. Allt arbete har således varit helt ideellt om någon trott annorlunda.

Vi tänkte be er om en sista tjänst, att fylla i en utvärdering med några frågor. Gör det så snart som möjligt, det tar inte många minuter att svara på frågorna och vi är i behov av snabba svar. Gör helst inte som oss och vänta ett halvår... Fyll i utvärderingen!

99.11.06
Mer foton

Mer foton från Lyktsken finns nu i Galadrims fotogalleri. Ytterligare fler foton från bl.a förberedelserna är på ingående. Håll utkik..

99.10.17
Lyktskenartiklar

I senaste Sverox (nr 13) finns ett fotoreportage från Lyktsken, skrivet av Holger Jacobsson/Ullfast Breste.

I nya Fëa finns två Lyktskensrelaterade artiklar skrivna av Cilla de Mander som spelade en av Ljusets Ättlingar. "Att göra det svårt för sig - ritualtortyr på lajv" samt "Varför hjälpte ingen Silja"? är rubrikerna. Dessutom kan man läsa under Krims krams att under förberedelserna inför Lyktsken sprang två deltagare nakna genom området. Huruvida detta är sant har vi arrangörer ingen aning om.

99.09.04
Lyktisfoton!

Lyktsken är över men eferarbetet fortsätter. Nu finns det foton tagna före och efter uppsättningen att beskåda i Galadrims fotogalleri.

99.07.13
Fler visor!

Nu går det även att ladda ner två nya sånger som du hittar under downloads.

99.07.13
Fler visor!

Nu går det även att ladda ner två nya sånger som du hittar under downloads.

99.07.12
Ölevisa!

Nu går det att ladda ner ännu en sång som du hittar under downloads. Fler kommer!

99.07.11
Spel och lekar!

Nu kan man även läsa om spel och lekar. Du hittar texten under Saga, rubriken Kultur.

99.07.10
Utskicken skickade!

Utskick 2 och 3 postades i torsdags och bör ha varit alla deltagare tillhanda i fredags. Hör av er till kansliet om utskicken inte kommit fram som de ska.

99.06.27
Dräktskick!

Beskrivning av det arkendiska dräktskicket (med enkla dräktillustrationer) finns nu.

99.06.26
Utskick Två hos tryckeriet!

I tisdags spatserade vi till tryck med utskick två. Även detta utskick blir 52 sidor med fyrfärgsomslag. Idag, lördag, meddelades vi tyvärr av tryckeriet att det uppkommit förseningar. Utskicket beräknas vara tryckt och klart på fredag denna vecka, vilket medför att det är er deltagare tillhanda under vecka 26.

99.06.26
Rollformulär att ladda ned!

För de som tappat bort sitt rollformulär finns det nu att ladda ned under downloads.

99.06.14
Det börjar dra ihop sig!

Snart är det försent att anmäla sig till Lyktsken! Absolut sista inbetalningsdag är satt till onsdag den 30 juni. Anmälningsavgiften är 680:- och den betalas in på postgironummer 695 696-5 (den glade munken). Innan detta datum skall dessutom alla rollformulär samt karaktärsbeskrivningar och foton till bygalleriet vara inskickade och oss tillhanda! Ta och knalla ner till Posten snarast möjligt.

99.06.12
Ladda ned Utskick Ett

Nu finns Utskick Ett att ladda ned i Adobe Acrobat Reader-format (PDF). Kolla under downloads.

99.06.02
Ny text!

Nu kan man läsa en hel del om Arkondors sju grevskap. Läs under Saga, rubriken Samhälle och vetenskap.

99.05.29
Mer texter!

Nytt material:
Musik i Arkondor (Kultur)
Mat och dryck (Kultur)
Arbete och umgänge (Livets gång)
Gården (Livets gång)

99.05.29
Bjäror och Lindor!

Bilder på hur man tillverkar ondskefulla Bjäror samt hur man lindar ljusböner finns nu i texterna mörkret respektive ljuset.

99.05.28
Lyktskenssånger!

Sju olika sånger och visor finns nu att ladda ned från downloads i MP3-format.

99.05.26
Foton från området!

Foton från dagens rekning på vårt nya område finns att beskåda här. Det går också att komma åt dom från prod/område.

99.05.25
Har DU anmält dig?

Vi vill påminna om att det fortfarande går att anmäla sig till Lyktsken, flera intressanta roller finns. Hela kalaset kostar 680:- och då ingår mat (råvaror) under lajvet. Mer information hur du anmäler dig finns här. Ha en skön sommar!

99.05.25
Religionsmaterial!

Följande nya texter (som även kommer finnas i nästa utskick) upplagda under saga/religion: Skapelseberättelsen, Ljuset, Mörkret.

99.05.24
Nya texter upplagda!

Nya texter upplagda: Den gamla tron under Religion samt Angivare, Novisen, Hungersnöd, Gästning under Urkunder och berättelser. En utökad version av Ekebäcks historia som finns i utskicket finns även att läsa nu. Fler texter på gång...

99.05.14
Nytt område!

Strax utanför Ramshyttan, mindre än tre mil norr om Örebro, har vi hittat vårt nya område. Det gamla har vi haft i baktankarna, men nu har vi funnit ett bättre som vi är nöjda med.

Det är lagom stort, lagom vackert och har ett rikt djurliv. En väg slingrar sig i skogen och når den plats som vi kallar Askevall. En lagom stor öppen plan med gräsväxt och i mitten en stor lönn som breder ut sin krona över de blivande hustaken. Bara några tiotal meter bort hör man en strid bäck porla förbi och runt byplatsen höjer sig två höga toppar åt två håll och det tredje är en mysig mosse.

Skogen är fin och varierad, men framförall kuperad och sjuder av fågelkvitter och sång. Det finns fina platser runt omkring gräsplätten för hus som ligger lite avsides i byn och mittemot, på andra sidan vägen, gör sig det hela perfekt för ett dåtidens värdshus.

Bäcken erbjuder såväl vatten till dryck och hygien, den kommer att förse badhuset med vatten och förmodligen kan vi även se till så man kan bada i bäcken som sådan. Enligt kontraktet kommer vi även efter godkännande på plats kunna fälla några träd och röja ungskog, och även köra upp en bit mark med jordfräs och göra en liten odlingsmark.

Det går fortfarande att anmäla sig till Lyktsken, hör av dig till kansliet snarast!

99.04.17
Sista anmälningsdagen flyttad!

Vi tar fortfarande emot anmälningar och det kostar bara 680 kr! Ni som hunnit betala 785 kr, hör av er till oss.

Det finns fortfarande roller kvar!

99.04.06
Lyktskensforum och nya texter!

Nu öppnar debattforumet för Lyktsken. Välkommen in! Därtill finns nu en hel del nya Saga-texter.

99.04.04
Grand opening!

Portarna slås upp till de nya, fräscha sidorna om Lyktsken. Fler texter kommer inom de närmsta dagarna!

99.03.30
Dags att anmäla sig!

Nu på onsdagen den 31:a mars är sista anmälningsdag med ordinarie pris 685 kr. Efter onsdag höjs priset med 100 kr.

Det finns fortfarande många roller och grupper lediga!

99.03.29
Sökes!

Vi söker två större adelsgrupper till Lyktsken. Det rör sig om de båda friherrarna Wolmar Bolm och Wismar karp, båda med följen bestående av ämbetsmän, knektar och tjänare. Erfarenhet av blankvapen är en fördel, men inget krav. För mer information, hör av er snarast till Galadrims kontor!

Vi väntar på ditt samtal!

99.03.29
Galadrim söker område!

Vi är på jakt efter ett bättre alternativ till det område vi nu har. Har du tips eller kontakter som kan vara oss till nytta, hör av dig! Vi utlyser en belöning i form av fritt deltagande på Lyktsken samt 50% rabatt på alla kommande uppsättningar av Galadrim, till den person som leder oss till det slutliga området.