Första sidan
Middagen - andra uppsättningen

Formalia

Genre:
Sverige 2000. Fyrtioårskris, prestationsångest och illa dolda konflikter i bästa Jonas Gardell-anda.

Datum:
Lördagen den 8 januari 2000, med start klockan 19:00.

Anmälningsavgift:
90 kronor.

Första anmälningsdag:
Tisdagen den 2 november 1999.

Arrangörskontakt:
Erik Stormark
Telefon: 019 - 22 60 42
E-post: erik.stormark@telia.com
Adress: Kumlagårdsvägen 30, 703 76 ÖREBRO.


Målsättningar

På alltför många levande rollspel utgör huvuddelen av förberedelserna dräktsömnad o.s.v. Tanken med detta lilla arrangemang är att var och en skall få större möjligheter att utveckla sin roll istället. Vi hoppas att Middagen kommer att bli ihågkommen som aftonen då alla rollspelade så intensivt att vi glömde både tid och rum.

Därtill är rollerna så pass realistiska till sin utformning att det kan komma att bli en intressant erfarenhet att gestalta dem. Det är inte i ensamhet utan tillsammans med andra människor man själv utvecklas som människa, och det lilla sociala experiment som Middagen utgör hoppas vi kan komma att bli en tänkvärd upplevelse.


Bakgrund

Eva och Kjell Hallberg är ett medelålders par, tillhörande medelklassen, som bor i en villa i Almby i Örebro. De skall anordna en middag för sina vänner och bekanta. De väljer en lördag då inte döttrarna är hemma, köper hem extrapris-lövbiff från B&W och blir bittra på varandra när de argumenterar om vilka de skall bjuda.

Eva och Kjell brukar regelbundet anordna middagar och det brukar regelbundet vara något som går snett. Det går självfallet aldrig att förutsäga riktigt vad som skall gå snett och den här gången gick det förstås heller inte att förutse att nästan allt skulle gå åt helvete.> Stämningsbild
> Anmälningsprocedur
> Roller
> Krav
> Förträff
> Middagstips och -regler.
> Avrollning
> Hjälp vid analys av rollperson
> Hjälp vid analys av rollpersoners äktenskap
> Foton från första uppsättningen