Första sidan
Middagen - andra uppsättningen

Allmänna krav på deltagarna

Roller

Nedanstående personer kommer att närvara vid Eva och Kjells middag. Samtliga är medelålders och nästan alla har barn.

På punkten ålder skiljer sig Middagen från de flesta andra arrangemang. Vi har inga som helst krav på att deltagarnas och rollpersonernas ålder skall ligga i närheten av varandra. På Middagen får du gärna vara sjutton år medan din rollperson är trettio år äldre. Skådespelandet är viktigare än realismen i ålder, eftersom det av förklarliga skäl är svårt att genomföra.

Samtliga roller är avsedda att anpassas till varje enskild deltagares förutsättningar och önskemål, men överlag kan sägas att de alla utgör en utmaning att spela.

Inom parentes anges vilken av arrangörerna som blir din kontaktperson om du väljer den rollen.Eva Hallberg, 44 - "Men det var väl trevligt!" Spelas av Klara. Gift med Kjell. Kvällens omåttligt trevliga värdinna, med ett stort behov av att bli uppskattad. Insmickrande, falsk och hysteriskt behärskad perfektionist. Ekonomirådgivare på Föreningssparbanken i Örebro.

Kjell Hallberg, 45 - "Låt mig ta hand om det där!" Spelas av Erik. Gift med Eva. Den mest lyckade av de tre bröderna Hallberg. Ställer oerhört höga krav på sig själv. Psykiatriker, har en överläkartjänst på Regionsjukhuset i Örebro.

Margareta Hallberg, 46 - "Vad spännande!" (Erik). Sedan bara ett år tillbaka gift med Håkan. Margareta har ännu inte funnit sig tillrätta bland sin makes släktingar, det verkar alltid som om hon gör något fel: hon talar för högt, är för rättfram eller bär fel kläder. Hon arbetar hårt på att bli uppskattad, men i omgivningens ögon tenderar hon mest att skämma ut sig. Receptionist på Länsmuséet.

Håkan Hallberg, 43 - "Måste vi bråka om det nu?" (Erik). Sedan ett år tillbaka gift med Margareta. Yngste brodern Hallberg. Håkan har hela livet flytt konflikter, men i och med fyrtioårskrisen och giftermålet med Margareta har han äntligen insett att han inte behöver leva upp till alla krav han tidigare trott ha haft på sig. Gymnasielärare i matematik och fysik.

Marie Hallberg, 45 - "Jämlikhet är när kvinnan också får vara otrogen!" (Klara). Tidigare gift med Håkan. marie är framgångsrik på nästan alla plan och innehar en perfekt självkontroll. Hennes liv har gjort henne bitter och manipulativ. Arbetskamrat och bästa väninna med Eva. Det är ingen hemlighet att Marie avskyr Margareta. Personalchef på föreningssparbanken i Örebro.

Peter Hallberg, 46 - "Skål som fan!" (Erik). Äldste brodern Hallberg. Ogift. Peter är en mycket självsäker person, som alltid säger rakt ut vad han tycker. Charmig och en god människokännare. Enligt ett envist rykte familjens svarta får. Socioterapeut.

Gert Hermansson, 46 - "Jag har en katt som heter Idalis." (Erik). Bekant med Peter. Blyg, kontaktsökande och med mycket dåligt självförtroende. Har misslyckats med eller förlorat det mesta av värde här i livet. Kopierare på Statistiska Centralbyrån.

Maud Krantz, 32 - "Kan vi inte försöka lösa det här så alla blir nöjda?" (Anna-Karin). Maud är kvinnan som har allt: ett lyckligt äktenskap, en underbar liten dotter, ett innehållsrikt liv, ett stimulerande arbete och många vänner. Hon är alltid lagom, förstående, moralisk, förståndig, duktig och lycklig! Danslärare på gymnasiet.

Stefan Krantz, 36 - "Man måste sätta sig i respekt hos ungarna, dom fattar inget annat!" (Anna-Karin). Stefan är en pedantisk perfektionist, fylld av aggressioner. Han har kämpat för att behärska sig så länge han kan minnas. Stefan blir nu som alltid fruktansvärt arg när saker och ting inte spelar honom i händerna, och det gör de vanligtvis inte. Högstadielärare i idrott och engelska.

Liselott Gävbo, 45 - "Ja. Jag vet ju inte så noga." Spelas av Anna-Karin. En mer undfallande och åsiktssvag människa än Liselott får man leta efter. Hon är gift med ett svin till man och sitter fast i ett liv som hon egentligen aldrig bett om. Sköter bokföringen på makens företag.

Karl Gävbo, 50 - "Liselottälskling, det här förstår inte du!" (Anna-Karin). Karl Gävbo är nog den enda i hela sin bekantskapskrets som tycker att han själv är en hyvens kille, i själva verket saknar han fullständigt ödmjukhet och självdistans. Om Karl själv förstår vilket svin han egentligen är kan man ju fråga sig, men mycket dumt han gör är helt medvetet och (enligt honom själv) med glimten i ögat. Egenföretagare, driver Stål & Plåt Mästarn AB.

Susanne Backman, 45 - "Och då sa jag till Carl-Jan." (Klara). Susanne är en oerhört lyckad person, hon sköter framgångsrikt varje del av sin tillvaro med samma bländande effektivitet: äktenskap, barn, arbete, hem, socialt liv och utseende. Fördomsfull, har aldrig fel. Tämligen snobbig och nedlåtande. Frikyrklig. Reklamkonsult.

Samuel Backman, 45 - "Kvinnor kör bättre än höns, men skillnaden är marginell. höhö hö!" (Klara). Självsäker, nedlåtande, fördomsfull och manipulerande. Tycker mycket om att debattera och att genom välformulerade argument göra sina meningsmotståndare svarslösa. Frikyrklig. Framgångsrik, överläkare i barnspykologi.> Första sidan
> Stämningsbild
> Anmälningsprocedur
> Roller
> Krav
> Förträff
> Middagstips och -regler.
> Avrollning
> Hjälp vid analys av rollperson
> Hjälp vid analys av rollpersoners äktenskap
> Foton från första uppsättningen